Datorer och telefoner till fast månadskostnad inklusive garanti, helpdesk, försäkring och nödvändiga licenser – allt på en faktura med möjlighet att enkelt beställa via Internet med BankID signering. Vi presenterar LeaseCloud DaaS.

LeaseCloud utvecklar en komplett plattform för Daas – Device as a Service – för användning av tillverkare, distributörer och återförsäljare. LeaseCloud DaaS vänder sig främst till företag som använder Windows som operativsystem med Microsoft Azure i bakgrunden och använder Windows Autopilot samt Intune. Som en del av projektet har vi gått med i Microsoft Partner Network.

LeaseCloud digitaliserar alla steg i processen vilket minskar transaktionskostnaden och möjliggör riktigt små DaaS affärer. Kunder kan beställa enstaka datorer som automatiskt ansluter till företagens nätverk första gången lådan öppnas. Alla steg i processen från att hämta Device ID på enheten till anslutning mot AD i Azure till finansiering, helpdesk och garantier går att automatisera och marknadsföra via enkla e-handelsplattformar med BankID signering av nödvändiga avtal.

Den första lanseringen av LeaseCloud DaaS sker senare i höst i samarbete med en ledande datortillverkare.

För mer information kontakta Martin Björnström, VD LeaseCloud AB.