Från vänster: Peter Carlsson, Spintop Ventures. Martin Björnström, VD LeaseCloud och Linus Jönsson, CFO LeaseCloud.

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK i en riktad nyemission till Spintop Ventures och befintliga investerare. Pengarna skall användas till att accelerera utvecklingen av LeaseCloud plattformen och etablera sig Nordiskt. Sedan årsskiftet har bolaget anställt utvecklare, säljare samt rekryterat en vass CTO och har nu 10 anställda.

Bolaget jobbar efter mottot “Wealth is in use, not ownership” som kommer från Aristoteles 350 år före kristus. Genom plattformen kan en miljon småföretagare beställa utrustning enkelt och betala månadsvis – långt billigare än vid företagslån.

“Företagsleasing av datorer och kontorsutrustning är en miljardmarknad som till största delen hanteras helt manuellt idag. I snitt tar det över 30 dagar från förfrågan till slutförd affär hos dom stora leasingbolagen. LeaseCloud digitaliserar processen och minskar transaktionskostnaden till nästan noll.

 

Med hjälp av digital autentisering och signering av avtal samt API anslutningar mot leverantörer och finansbolag räknas processen i sekunder istället för dagar”
säger Martin Björnström, VD för LeaseCloud.

 

“Nu jobbar vi för att finnas som betalalternativ där småföretagare handlar – vi talar om e-handel, IT-återförsäljare, bygghandeln, kontorsvaruhus och hemelektronik-kedjor. Att kunna beställa datorer, telefoner, verktyg, möbler och utrustning till företaget på ett smidigt sätt och till en låg månadskostnad är vårt uppdrag.” fortsätter Martin.

Fakta om leasing

Leasing använder den finansierade produkten som säkerhet vilket ger låg risk och låga räntor (ca 6%) jämfört med företagslån som ibland kan ha räntor på 20-30 procent. Vanliga produkter som finansieras är datorer, telefoner, möbler och kontorsprodukter. Telefoner leasas ofta i två år, datorer i tre år och möbler i fem år.

Fakta om LeaseCloud
LeaseCloud har huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland. Bolaget startade 2017 och har idag tio anställda och heltidskonsulter. Grundare är Martin Björnström (CEO) och Linus Jönsson (CFO). Bolagets avtalsvolym var 17,2 MSEK under 2018.

Fakta om Spintop Ventures

Spintop Ventures, grundat 2009, är en venture capital-firma som investerar i Nordiska techbolag i tidiga stadier. Spintop stöds av ett nätverk av framgångsrika tech-entreprenörer som har investerat i Spintop tillsammans med institutionella investerare.