LeaseCloud har haft ett intensivt och spännande år. I januari gjorde vi en genomgående teknisk förstudie över flöden och tekniska krav för våra tjänster i samarbete med ett par konsultbolag. I februari började utvecklingen och under några intensiva veckor skapades flera mikrotjänster som talade med varandra i Google Cloud Platform.

Innan värmen kom till Stockholm fanns första versionen av LeaseCloud redo för testning. Vi lanserade PerMånad.se med ett hundratal populära produkter för småföretag i samarbete med Grenke Leasing. Den första ordern kom snart och sedan dess har vi tecknat nya leasingavtal varje dag med mikro- och småföretag runt om i landet. Då var vi fem anställda på företaget: en utvecklare, två säljare och grundarna Martin Björnström (VD) och Linus Jönsson (CFO).

När sommarlovet var slut hade vi färdigutvecklat vårt öppna API som möjliggör anslutning av externa system och shoppar direkt in i LeaseCloud. Då påbörjades arbetet med betalmoduler för två av dom mest populära e-handelsplattformarna WooCommerce och Magento. Samtidigt påbörjades rekryteringen av ett utökat utvecklarteam.

Behovet att stabila och redundanta tjänster är enormt stort för ett företag som LeaseCloud. Med vår nyanställda DevOPS skalade vi upp mikrotjänsterna i tre nivåer för testning, staging och produktion. Alla tjänster är minst tripplerade i tre olika datacenter med lastbalansering. Vi har 100,00% uptime sedan 1:a September 2017.

Tom Blackmore anslöt med uppdraget att bygga ett agilt utvecklingteam med fokus på vår kärntjänster i molnet. Snart anslöt två ytterligare utvecklare. Nu när året är slut finns 29 produktionstjänster och 22 testtjänster i drift. Vi är nio personer anställda.

2018 ser väldigt spännande ut och vi kommer presentera flera nyheter under det första kvartalet i samarbete med partners. LeaseCloud teamet trivs bra ihop och vi har en positiv framtidstro.

God Jul och Gott nytt år

Martin, Linus, Patrik, Mats, Tom, Kevin, Jacob, Love och Jonas