LeaseCloud för Magento är här

Nu kan du som använder Magento 1.9 börja erbjuda leasing som betalalternativ i din shop. Arbetet med betalmodulen har pågått under längre tid än vi önskat pga många tekniska utmaningar i Magento-plattformen. Vårt team har lagt mycket energi på att betalmodulen inte ska störa andra plugins eller kassafunktioner men det betyder också att det kan krävas anpassningar i just din shop beroende på vilka val du gjort i form av tema och checkout-lösning.

Med LeaseCloud för Magento har du möjlighet att visa hyrespriser vid sidan av köppriser på produkter, produktlistning, kundvagn och kassa. Hyrespriserna uppdateras med dagliga räntor (tariffer) automatiskt. I kassan kan kunden välja avtalstid och anger organisationsnummer. En kreditkoll görs vid orderläggning och om leasing inte är möjligt ges kunden möjlighet att välja ett annat betalalternativ.

Ladda ner LeaseCloud för Magento på Magento Marketplace

Återblick över 2017

LeaseCloud har haft ett intensivt och spännande år. I januari gjorde vi en genomgående teknisk förstudie över flöden och tekniska krav för våra tjänster i samarbete med ett par konsultbolag. I februari började utvecklingen och under några intensiva veckor skapades flera mikrotjänster som talade med varandra i Google Cloud Platform.

Innan värmen kom till Stockholm fanns första versionen av LeaseCloud redo för testning. Vi lanserade PerMånad.se med ett hundratal populära produkter för småföretag i samarbete med Grenke Leasing. Den första ordern kom snart och sedan dess har vi tecknat nya leasingavtal varje dag med mikro- och småföretag runt om i landet. Då var vi fem anställda på företaget: en utvecklare, två säljare och grundarna Martin Björnström (VD) och Linus Jönsson (CFO).

När sommarlovet var slut hade vi färdigutvecklat vårt öppna API som möjliggör anslutning av externa system och shoppar direkt in i LeaseCloud. Då påbörjades arbetet med betalmoduler för två av dom mest populära e-handelsplattformarna WooCommerce och Magento. Samtidigt påbörjades rekryteringen av ett utökat utvecklarteam.

Behovet att stabila och redundanta tjänster är enormt stort för ett företag som LeaseCloud. Med vår nyanställda DevOPS skalade vi upp mikrotjänsterna i tre nivåer för testning, staging och produktion. Alla tjänster är minst tripplerade i tre olika datacenter med lastbalansering. Vi har 100,00% uptime sedan 1:a September 2017.

Tom Blackmore anslöt med uppdraget att bygga ett agilt utvecklingteam med fokus på vår kärntjänster i molnet. Snart anslöt två ytterligare utvecklare. Nu när året är slut finns 29 produktionstjänster och 22 testtjänster i drift. Vi är nio personer anställda.

2018 ser väldigt spännande ut och vi kommer presentera flera nyheter under det första kvartalet i samarbete med partners. LeaseCloud teamet trivs bra ihop och vi har en positiv framtidstro.

God Jul och Gott nytt år

Martin, Linus, Patrik, Mats, Tom, Kevin, Jacob, Love och Jonas

LeaseCloud nu registrerat varumärke i hela EU

EUIPO meddelar idag att varumärket LeaseCloud® är registrerat i hela EU med registreringsnummer 017148198.

”Vi är först med molntjänster för digitala leasingavtal i hela Europa och vi är glada för detta varumärkesskydd” säger Martin Björnström, VD för LeaseCloud AB.

AssetCloud™ ger automatiserad inventariehantering

LeaseCloud erbjuder nu asset management eller inventariehantering i form av AssetCloud™. Företag som tecknar leasingavtal genom LeaseCloud plattformen kan synka alla inköp in vårt molnbaserade inventariesystem automatiskt. Funktionen fungerar oavsett vilket leasingbolag eller leverantör som används.

I AssetCloud sparas enheter med serienummer, inköpsdatum, leverantör och garantiinformation. AssetCloud sparar även information om utförd service, vilket anställd som använder produkten etc. AssetCloud stödjer även mjukvarulicenser och förbrukningsartiklar.

 • Lätt att följa vilka tillgångar som används, av vem och geografisk placering.
 • Användare måste godkänna (End-User EULAs/Terms of Service) vid utcheckning
 • Notis via email när garantier och licenser löper ut
 • Integration med streckkodsscanners och QR läsare
 • Snabb och enkel inventering vid årsbokslut
 • Lägg till egna fält för ytterligare attribut på enheter
 • Importera och exportera enhetslistor enkelt
 • Skapa QR etiketter
 • Tillgångar markerade som tillgängliga kan beställas av anställda
 • Spara full historik över användning, in/utcheckning och service för varje enhet
 • Kräv digital signering vid utcheckning av enheter

AssetCloud Asset Management from LeaseCloud.com

LeaseCloud får stöd för Nordiska BankID

LeaseCloud erbjuder nu autentisering och signering i alla nordiska länder. I Sverige och Norge innebär det stöd för BankID, i Danmark stöd för Nem ID och i Finland stöd för Tupas (i samarbete med Nets). Det gör det enkelt för e-handlare som har verksamhet i flera länder att använda LeaseCloud som generell lösning för digital leasing.

”Vi tittar på tekniska lösningar för digital signering av leasingavtal i hela EU. Det går inte att teckna generella avtal som täcker alla länder så vi går marknad för marknad i samarbete med våra partners.” säger Martin Björnström, VD för LeaseCloud AB.

LeaseCloud utökar utvecklarteamet

LeaseCloud AB anställda

LeaseCloud AB utökar utvecklarteamet

LeaseCloud har sedan starten arbetat inom ramarna för agila startups med tät kommunikation via interna verktyg som Slack. Idag utökar vi utvecklarteamet i Stockholm med tre nya heltidsutvecklare: Tom Blackmore, Kevin Briffa och Jacob Lodenius. Samtliga kommer jobba med utvecklingen av LeaseCloud tjänsten.

På bilden finns även Love Billingskog Nyberg som började tidigare under hösten som DevOPS och Jonas Grenfeldt som jobbar på marknadssidan.

LeaseCloud och Grenke Leasing samarbetar inom leasing för e-handel

LeaseCloud AB och GrenkeLeasing AB har tecknat samarbetsavtal för e-handel på svenska marknaden. Tillsammans kommer vi erbjuda färdiga e-handelslösningar för företagsleasing och hyra till GrenkeLeasing kunder i Sverige.  Företag som vill erbjuda B2B produkter med leasingpriser i webbshop kan komma igång omedelbart utan integrationskostnader eller stora IT-projekt. Tack vare ett digitalt order- och avtalsflöde i LeaseCloud minskar transaktionskostnader och felkällor markant.

GrenkeLeasing har sedan sommaren 2017 varit finansiell partner i projektet PerMånad.se som på kort tid nått stor framgång inom företagshyra av datorer och telefoner till småföretag.

GrenkeLeasing AB är dotterbolag till Grenke AG som grundades 1978 av Wolfgang Grenke. Bolaget börsnoterades i Tyskland år 2000 på Frankfurtbörsen. Bolaget har idag strax under 1000 anställda och har global täckning med cirka 15 miljarder SEK omsättning. Inom Europa finns bolaget representerat i 21 länder och globalt finns man i exempelvis Kanada, Förenade arabemiraten, Singapore och Australien mfl. Bolagets uttalade fokus är leasing till småbolag och största fokus är på IT & kontorsprodukter.

För mer information kontakta Martin Björnström, VD på LeaseCloud AB eller Vilhelm Falk, försäljningschef på GrenkeLeasing AB.

LeaseCloud är Business Partner till Svensk Digital Handel

LeaseCloud AB är ny Business Partner till Svensk Digital Handel 2017-2018. Tillsammans ska vi introducera digital leasing mot svenska e-handlare och ett unikt erbjudande till medlemmar av Svensk Handel. Företag upp till 9 anställda utgör 99,6% av svenska företag och här finns en marknad på 1,5 miljard i leasingförsäljning årligen som väntar. Varför köpa datorer, möbler, hjärtstartare eller elcyklar när man kan betala en månadskostnad med försäkring?

Många andra betalleverantörer är Business Partners sedan tidigare – bland annat Ecster, Klarna, Resurs Bank, Trustly och Svea Ekonomi.

D-Fokus B2B mässan i Göteborg den 9:e november lanserar vi LeaseCloud för Magento och kör även demo av LeaseCloud systemet med digital BankID signering i samarbete med IKANO.

LeaseCloud är utställare på DCongress 2018 den 8:e Mars i Göteborg och kommer då ha en mängd spännande alternativ för e-handlare att komma igång med företagsleasing. Flera nya plattformar inklusive möjligheten att teckna avtal i mobilen och på läsplatta i butik kommer demonstreras på mässan.

Läs mer om Svensk Digital Handel Business Partners här

LeaseCloud för WooCommerce är lanserat

Med nya LeaseCloud för WooCommerce blir det busenkelt att komma igång med företagsleasing på nätet. Världens mest använda publiceringsplattform WordPress och världens mest använda e-handelsplattform med runt 2 miljoner installationer. Den är enkel att komma igång med och helt kostnadsfri. Den går att bygga ut med väldigt många plug-ins och du hittar lätt utvecklare som jobbar med WordPress.

LeaseCloud är först i världen att lansera leasing för WooCommerce och faktiskt först i världen med att lansera en leasing-betalmodul för e-handel överhuvudtaget.

 Kom igång med leasing på fem minuter

Vi har gjort det busenkelt för dig att komma igång:

 1. Installera tillägget WooCommerce i din befintliga WordPress sida.
 2. Installera LeaseCloud för WooCommerce tillägget.
 3. Kontakta oss via chatten på denna sida eller via hello@leasecloud.se.
 4. Signera LeaseCloud avtalet digitalt med BankID.
 5. Ange din API-nyckel och Webhook-nyckel i LeaseCloud modulen i din shop.
 6. Börja sälj!

Här hittar du fullständig dokumentation för modulen hos vår partner Krokedil som även utvecklat liknande moduler för Klarna, DIBS och många fler.

 

 

Aktuellt från LeaseCloud

LeaseCloud är en molnbaserad tjänst som gör det möjlig för e-handlare att på ett enkelt och smidigt sätt erbjuda sina företagskunder leasing som ett betalningsalternativ direkt i sin e-handelsplattform.
Läs mer om LeaseCloud »

Missa ingenting

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.