LeaseCloud årsredovisning 2019

LeaseCloud AB ökar omsättningen till 27,6 MSEK under det tredje verksamhetsåret och leasingstocken växer till över 45 MSEK. Verksamheten har breddats geografiskt till Norge med vidare expansion till Danmark och Finland planerad under 2020. Bolaget har fortsatt hög soliditet, starka ägare och investerar vidare i teknikplattformen LeaseCloud.

Allmänt om verksamheten

LeaseCloud är en molnbaserad plattform för leasingavtal som vänder till företag som snabbt och enkelt vill beställa utrustning till låga månadspriser. Plattformen gör bolaget unikt genom att kunna erbjuda världens enda digitala leasingflöde för datadriven digital massmarknadsföring med någon sekunds transaktionstid till nästan ingen kostnad. Kunder autentiseras digitalt och avtal kräver ingen insats av säljare vilket gör tjänsterna skalbara.

Data från Oxford Economics visar att endast 28% av mikroföretag med upp till nio anställda använder leasing för finansiering av sin verksamhet jämfört med 53% av medelstora företag.

Vi är övertygade om att denna skillnad beror på att mikroföretagen beter sig som konsumenter när de beställer utrustning och där saknas oftast möjligheten att välja leasing som betalmetod idag. Traditionell leasingförsäljning kräver utbildade säljare och manuell hantering vilket gör transaktionskostnaden för hög sett till relation till mikroföretagens små leasingavtal.

Vår målgrupp är främst aktiebolag med upp till nio anställda vilket utgör över 90% av alla 22 miljoner bolag inom Europa. LeaseCloud AB lanserade leasingtjänster i Norge genom helägda dotterbolaget LeaseCloud A/S i december 2019. Dotterbolag i Danmark och Finland finns etablerade för framtida expansion inom Norden.

Affärsmodell

LeaseCloud förmedlar leasingavtal till ett flertal globala och lokala leasingbolag. Vi tar ingen kreditrisk och står inte för finansieringen själva. Vår affärsmodell innebär att huvuddelen av intäkterna uppstår i samband med att leasingavtalen avslutas vilket vanligen sker 24 till 36 månader efter att dom tecknats.

Vid räkenskapsårets slut hade bolaget tecknat avtal värda 45 MSEK med över 1000 företagskunder över hela landet. Förväntade framtida intäkter från dessa avtal har inte tagits upp i bolagets redovisning men förväntas ge väsentliga effekter på bolagets resultat från slutet av 2020.

Väsentliga händelser under räkenskapsåret

Kostnader för att vidareutveckla LeaseCloud plattformen har ökat under räkenskapsåret på grund av ökade konsultkostnader. Bolaget tecknade samarbetsavtal med bland annat Handelsbanken AB, Elon Group AB, Elgiganten AB och mobiloperatören Telness. Under våren 2019 genomgick vi omfattande compliance-arbete samt säkerhetstestning av plattformen.

Försäljningsökningen har jämfört med föregående räkenskapsår uppgått till 59%. Under året har över 800 leasingavtal ingåtts med kunder. Bolaget utsågs till ett av 50 nordiska framtidsbolag av Techarenan Serendipity Challenge.

Händelser efter balansdagen

LeaseCloud AB har fortsatt god tillväxt under månaderna efter balansdagen och under första kvartalet 2020 var försäljningsökningen över 100% jämfört med samma period 2019. Effekterna av Covid-19 pandemin har inte påverkat bolagets verksamhet nämnvärt. Bolaget har tecknat samarbetsavtal med Apple vilket ger högre marginaler och bättre möjligheter att marknadsföra leasing av dessa produkter på den nordiska marknaden.

LeaseCloud AB arsredovisning 2019

Vi lanserar PerMåned i Norge

Vi lanserar PerMåned i Norge

LeaseCloud lanserar PerMåned.no – en systersida till svenska PerMånad.se som på ett par år etablerat sig som Nordens största e-handelssida för leasing.

Sedan starten 2017 har PerMånad växt varje kvartal och hanterar nu cirka 2000 leasingavtal årligen. Kunderna är småföretagare som behöver nya verktyg för att växa – datorer, telefoner, kameror och mycket annat. Tack vare digitala processer erbjuder vi lägst månadspriser och bäst service vilket varit ett välfungerande koncept.

Norge har hälften så många entreprenörer som Sverige men har högre e-handelspenetration per innevånare och vi tror att PerMåned.se passar marknaden väl.

Vårt uppdrag är att vinna våra kunders förtroende genom att snabbt och enkelt ge tillgång till dom bästa arbetsverktygen så att dom kan prestera och nå sina mål.

PerMåned.no använder LeaseCloud plattformen för att kreditgodkänna och generera digitalt leasingavtal för signering med norskt BankID.

Martin Björnström är VD för LeaseCloud koncernen och berättar mer om PerMånad:

Det är lätt att använda PerMåned. Våra rutiner är enkla och vi kommunicerar tydligt med kunden. Vi förstår att våra kunder har drömmar att uppfylla och ett jobb att göra, det är där som ska fokusera sin tid och energi.

På PerMånad är våra kunder människor, inte transaktioner. Vi erbjuder kunderna de bästa verktygen för att nå sina mål och vi förstår att varje kund är en person med en unik dröm, strävan och hopp.

På alla sätt och i alla situationer kommer våra kunder att uppelva att vi autentiska, inspirerande, engagerade och ärliga – eftersom varje dröm förtjänar en chans. Detta gäller för alla våra kunder.

Vi ska inte heller glömma – att uppfylla drömmar handlar inte bara om att nå mål. Utan också om själva resan. På PerMånad är vi stolta och känner oss privilegierade som får följa våra kunders resor. De tror och litar på oss och vi tror och litar på den. Det är bara så enkelt.

PerMåned.no drivs av LeaseCloud AS med säte i Oslo, vårt norska dotterbolag i LeaseCloud koncernen.

Eva-Lotta Berg Ljungström ny Senior Advisor

Eva-Lotta Berg Ljungström är ny Senior Advisor för LeaseCloud och bidrar med insikter och erfarenheter inom affärsutveckling och utveckling av vår partneraffär.

Eva-Lotta är av de mest erfarna och smarta människor vi träffat – senast var hon VD för Qliro och tidigare hade hon globala chefsroller på GE Capital, Cisco Capital och Dell Financial Services.

Vi är väldigt tacksamma över att ha med Eva-Lotta i teamet. Tillsammans hittar vi nya marknader och möjligheter.

Mer om Eva-Lotta på LinkedIn

LeaseCloud utsett till Framtidsbolag i Techarenan Serendipity Challenge 2019

LeaseCloud utsett till Framtidsbolag i Techarenan Serendipity Challenge 2019

Techarenan Serendipity Challenge 2019 har utsett LeaseCloud till ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag 2019!

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker. Finalen hålls under Almedalsdagarna i Visby och där kommer LeaseCloud ställa ut och berätta mer om vår plattform och möjligheter med leasing.  Grundarna Martin Björnström samt Linus Jönsson finns på plats 1-3 Juli på Techarenan mitt i centrala Visby, kom gärna förbi och träffa oss.

Läs mer: http://theserendipitychallenge.se

Patrik Bergner ny CTO för LeaseCloud

Patrik Bergner ny CTO för LeaseCloud

Idag utökar vi ledningsgruppen på LeaseCloud AB med Patrik Bergner som har lång erfarenhet av leasingbranschen och utveckling av betallösningar för webben.

Patrik har tidigare ansvarat för utvecklingen av e-handelsplattformen samt B2B Small Ticket finance gruppen på Wasa Kredit AB som är leasingleverantör till LeaseCloud AB. I hans nya roll tar Patrik produktägaransvaret för LeaseCloud plattformen och vårt utvecklarteam.

Nätverka med Patrik Bergner på LinkedIn

Ny styrelse för LeaseCloud AB

Jonas Bonde tillträder som ny ledamot och blir även ny styrelseordförande för LeaseCloud AB efter Martin Björnström. Jonas investerade i bolaget från start och har stått för långsiktighet, nätverk och visioner från att affärsplanen skrevs. Jonas ersätter Franz Hänel.

Peter Carlsson från Spintop Ventures som nyligen investerade i bolaget tillträder som ny ledamot.

Grundarna Martin Björnström (VD) och Linus Jönsson sitter kvar i styrelsen som tidigare.

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK för att växa Nordiskt

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK för att växa Nordiskt

Från vänster: Peter Carlsson, Spintop Ventures. Martin Björnström, VD LeaseCloud och Linus Jönsson, CFO LeaseCloud.

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK i en riktad nyemission till Spintop Ventures och befintliga investerare. Pengarna skall användas till att accelerera utvecklingen av LeaseCloud plattformen och etablera sig Nordiskt. Sedan årsskiftet har bolaget anställt utvecklare, säljare samt rekryterat en vass CTO och har nu 10 anställda.

Bolaget jobbar efter mottot “Wealth is in use, not ownership” som kommer från Aristoteles 350 år före kristus. Genom plattformen kan en miljon småföretagare beställa utrustning enkelt och betala månadsvis – långt billigare än vid företagslån.

“Företagsleasing av datorer och kontorsutrustning är en miljardmarknad som till största delen hanteras helt manuellt idag. I snitt tar det över 30 dagar från förfrågan till slutförd affär hos dom stora leasingbolagen. LeaseCloud digitaliserar processen och minskar transaktionskostnaden till nästan noll.

 

Med hjälp av digital autentisering och signering av avtal samt API anslutningar mot leverantörer och finansbolag räknas processen i sekunder istället för dagar”
säger Martin Björnström, VD för LeaseCloud.

 

“Nu jobbar vi för att finnas som betalalternativ där småföretagare handlar – vi talar om e-handel, IT-återförsäljare, bygghandeln, kontorsvaruhus och hemelektronik-kedjor. Att kunna beställa datorer, telefoner, verktyg, möbler och utrustning till företaget på ett smidigt sätt och till en låg månadskostnad är vårt uppdrag.” fortsätter Martin.

Fakta om leasing

Leasing använder den finansierade produkten som säkerhet vilket ger låg risk och låga räntor (ca 6%) jämfört med företagslån som ibland kan ha räntor på 20-30 procent. Vanliga produkter som finansieras är datorer, telefoner, möbler och kontorsprodukter. Telefoner leasas ofta i två år, datorer i tre år och möbler i fem år.

Fakta om LeaseCloud
LeaseCloud har huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland. Bolaget startade 2017 och har idag tio anställda och heltidskonsulter. Grundare är Martin Björnström (CEO) och Linus Jönsson (CFO). Bolagets avtalsvolym var 17,2 MSEK under 2018.

Fakta om Spintop Ventures

Spintop Ventures, grundat 2009, är en venture capital-firma som investerar i Nordiska techbolag i tidiga stadier. Spintop stöds av ett nätverk av framgångsrika tech-entreprenörer som har investerat i Spintop tillsammans med institutionella investerare.

 

Jesper Holm nytt ansikte på LeaseCloud Operations

Jesper Holm nytt ansikte på LeaseCloud Operations

LeaseCloud utökar Operations teamet med erfaren leasingsäljare

Jesper Holm har redan några års säljerfarenhet av leasing-försäljning med bakgrund från Elgiganten samt Apple återförsäljaren MacRent i Stockholm.  På LeaseCloud förstärker han Operationsteamet som redan idag är aktiva 14 timmar om dagen, sju dagar i veckan via LeaseCloud Helpdesk.

Operations hanterar inkommande leasing-förfrågningar och kundfrågor via telefon, mail och chat men vi ser en tydlig trend att fler än 90% av alla förfrågningar kommer in via chat. ”Vi svarar i snitt på 28 sekunder, dygnet runt, sju dagar i veckan dom senaste 6 månaderna” säger Edvin Andersson på LeaseCloud och fortsätter ”Vi får allt fler förfrågningar från kunder som väljer LeaseCloud tack vare vår höga servicenivå och därför passar Jesper in bra i vårt team med högt tempo”.

Vi hälsar Jesper varmt välkommen och om du vill ta kontakt med honom finns han tillgänglig via helpdesk chat på LeaseCloud.se.

Lenovo ThinkPro – finansiering mot småföretag

LeaseCloud lanserar en ny tjänst i samarbete med Lenovo. Genom ThinkPro kommer vi tillsammans marknadsföra hela Lenovo sortimentet av bärbara datorer och tillbehör till en miljon småföretag.

Lenovo ThinkPro erbjuder småföretag ett enkelt sätt att beställa bra datorer till ett lågt månadspris som passar även dom minsta företagens budget. Enskilda firmor, handelsbolag och små Aktiebolag får för första gången ett enkelt sätt att beställa Lenovo ThinkPad och andra populära produkter via Internet med ett leasingerbjudande.

Genom ett enkelt leasingavtal som tecknas via Internet med BankID är finansieringen klar och utrustningen levereras nästa dag.
Läs mer på https://www.thinkpro.se/

 

Aktuellt från LeaseCloud

LeaseCloud är en molnbaserad tjänst som gör det möjligt för e-handlare att på ett enkelt och smidigt sätt erbjuda sina företagskunder leasing som ett betalningsalternativ direkt i sin e-handelsplattform.
Läs mer om LeaseCloud »

Kategorier