Ny styrelse för LeaseCloud AB

Jonas Bonde tillträder som ny ledamot och blir även ny styrelseordförande för LeaseCloud AB efter Martin Björnström. Jonas investerade i bolaget från start och har stått för långsiktighet, nätverk och visioner från att affärsplanen skrevs. Jonas ersätter Franz Hänel.

Peter Carlsson från Spintop Ventures som nyligen investerade i bolaget tillträder som ny ledamot.

Grundarna Martin Björnström (VD) och Linus Jönsson sitter kvar i styrelsen som tidigare.

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK för att växa Nordiskt

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK för att växa Nordiskt

Från vänster: Peter Carlsson, Spintop Ventures. Martin Björnström, VD LeaseCloud och Linus Jönsson, CFO LeaseCloud.

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK i en riktad nyemission till Spintop Ventures och befintliga investerare. Pengarna skall användas till att accelerera utvecklingen av LeaseCloud plattformen och etablera sig Nordiskt. Sedan årsskiftet har bolaget anställt utvecklare, säljare samt rekryterat en vass CTO och har nu 10 anställda.

Bolaget jobbar efter mottot “Wealth is in use, not ownership” som kommer från Aristoteles 350 år före kristus. Genom plattformen kan en miljon småföretagare beställa utrustning enkelt och betala månadsvis – långt billigare än vid företagslån.

“Företagsleasing av datorer och kontorsutrustning är en miljardmarknad som till största delen hanteras helt manuellt idag. I snitt tar det över 30 dagar från förfrågan till slutförd affär hos dom stora leasingbolagen. LeaseCloud digitaliserar processen och minskar transaktionskostnaden till nästan noll.

 

Med hjälp av digital autentisering och signering av avtal samt API anslutningar mot leverantörer och finansbolag räknas processen i sekunder istället för dagar”
säger Martin Björnström, VD för LeaseCloud.

 

“Nu jobbar vi för att finnas som betalalternativ där småföretagare handlar – vi talar om e-handel, IT-återförsäljare, bygghandeln, kontorsvaruhus och hemelektronik-kedjor. Att kunna beställa datorer, telefoner, verktyg, möbler och utrustning till företaget på ett smidigt sätt och till en låg månadskostnad är vårt uppdrag.” fortsätter Martin.

Fakta om leasing

Leasing använder den finansierade produkten som säkerhet vilket ger låg risk och låga räntor (ca 6%) jämfört med företagslån som ibland kan ha räntor på 20-30 procent. Vanliga produkter som finansieras är datorer, telefoner, möbler och kontorsprodukter. Telefoner leasas ofta i två år, datorer i tre år och möbler i fem år.

Fakta om LeaseCloud
LeaseCloud har huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland. Bolaget startade 2017 och har idag tio anställda och heltidskonsulter. Grundare är Martin Björnström (CEO) och Linus Jönsson (CFO). Bolagets avtalsvolym var 17,2 MSEK under 2018.

Fakta om Spintop Ventures

Spintop Ventures, grundat 2009, är en venture capital-firma som investerar i Nordiska techbolag i tidiga stadier. Spintop stöds av ett nätverk av framgångsrika tech-entreprenörer som har investerat i Spintop tillsammans med institutionella investerare.

 

Peter Elmered ny e-commerce developer på LeaseCloud

Peter Elmered ny e-commerce developer på LeaseCloud

LeaseCloud rekryterar utvecklare

Vi välkomnar Peter Elmered till vårt utvecklarteam. Peter har lång erfarenhet av backend utveckling för WooCommerce – en populär e-handelsplattform som vi själva använder i stor utsträckning. Som e-commerce developer kommer Peter ansvara för vidareutveckling av LeaseCloud Checkout för WooCommerce och deltar i vårt interna projekt att vidareutveckla PerMånad till en pan nordisk sida.

För våra partners med WordPress och WooCommerce finns Peter tillgänglig för konsultation och utveckling av DaaS-lösningar (Device as a Service) där LeaseCloud kommit väldigt långt med att integrera hårdvaruförsäljning med tjänster och licenser kopplat till finansiering.

Jesper Holm nytt ansikte på LeaseCloud Operations

Jesper Holm nytt ansikte på LeaseCloud Operations

LeaseCloud utökar Operations teamet med erfaren leasingsäljare

Jesper Holm har redan några års säljerfarenhet av leasing-försäljning med bakgrund från Elgiganten samt Apple återförsäljaren MacRent i Stockholm.  På LeaseCloud förstärker han Operationsteamet som redan idag är aktiva 14 timmar om dagen, sju dagar i veckan via LeaseCloud Helpdesk.

Operations hanterar inkommande leasing-förfrågningar och kundfrågor via telefon, mail och chat men vi ser en tydlig trend att fler än 90% av alla förfrågningar kommer in via chat. ”Vi svarar i snitt på 28 sekunder, dygnet runt, sju dagar i veckan dom senaste 6 månaderna” säger Edvin Andersson på LeaseCloud och fortsätter ”Vi får allt fler förfrågningar från kunder som väljer LeaseCloud tack vare vår höga servicenivå och därför passar Jesper in bra i vårt team med högt tempo”.

Vi hälsar Jesper varmt välkommen och om du vill ta kontakt med honom finns han tillgänglig via helpdesk chat på LeaseCloud.se.

Lenovo ThinkPro – finansiering mot småföretag

LeaseCloud lanserar en ny tjänst i samarbete med Lenovo. Genom ThinkPro kommer vi tillsammans marknadsföra hela Lenovo sortimentet av bärbara datorer och tillbehör till en miljon småföretag.

Lenovo ThinkPro erbjuder småföretag ett enkelt sätt att beställa bra datorer till ett lågt månadspris som passar även dom minsta företagens budget. Enskilda firmor, handelsbolag och små Aktiebolag får för första gången ett enkelt sätt att beställa Lenovo ThinkPad och andra populära produkter via Internet med ett leasingerbjudande.

Genom ett enkelt leasingavtal som tecknas via Internet med BankID är finansieringen klar och utrustningen levereras nästa dag.
Läs mer på https://www.thinkpro.se/

 

LeaseCloud öppnar kontor i Oslo

LeaseCloud öppnar kontor i Oslo

LeaseCloud öppnar verksamhet i Norge genom helägda dotterbolaget LeaseCloud AS registrerat i Oslo.

LeaseCloud AS och Ingram Micro Mobility AS ska tillsammans erbjuda digitala leasingtjänster för IT-återförsäljare på den norska marknaden på plattformen Ingram LEASE Norge som lanseras inom kort.

Fakta: LeaseCloud AS med Säte i Oslo. Organisationsnummer 921 671 644. Daglig leder: Martin Björnström. Telefon +47 2 1014490. Epost hello@leasecloud.no

LeaseCloud utvecklar DaaS – Device as a Service

Datorer och telefoner till fast månadskostnad inklusive garanti, helpdesk, försäkring och nödvändiga licenser – allt på en faktura med möjlighet att enkelt beställa via Internet med BankID signering. Vi presenterar LeaseCloud DaaS.

LeaseCloud utvecklar en komplett plattform för Daas – Device as a Service – för användning av tillverkare, distributörer och återförsäljare. LeaseCloud DaaS vänder sig främst till företag som använder Windows som operativsystem med Microsoft Azure i bakgrunden och använder Windows Autopilot samt Intune. Som en del av projektet har vi gått med i Microsoft Partner Network.

LeaseCloud digitaliserar alla steg i processen vilket minskar transaktionskostnaden och möjliggör riktigt små DaaS affärer. Kunder kan beställa enstaka datorer som automatiskt ansluter till företagens nätverk första gången lådan öppnas. Alla steg i processen från att hämta Device ID på enheten till anslutning mot AD i Azure till finansiering, helpdesk och garantier går att automatisera och marknadsföra via enkla e-handelsplattformar med BankID signering av nödvändiga avtal.

Den första lanseringen av LeaseCloud DaaS sker senare i höst i samarbete med en ledande datortillverkare.

För mer information kontakta Martin Björnström, VD LeaseCloud AB.

 

Välkommen Mathias och Marius till partnerteamet

Idag har vi två nya säljare i partnerteamet som hjälper företag att komma igång med leasingförsäljning. Mathias Runmalm och Marius Christiansson bildar vårt partnerteam för små och medelstora företag som vill erbjuda leasing som betalmetod. 

Vi erbjuder både leasinglösningar för e-handel genom Magento, WooCommerce och Netset plattformarna liksom traditionell försäljning i butik eller via telefon. Genom vår nya LeaseCloud portal samlas alla avtal överskådligt på ett ställe. Leasingavtalen signeras smidigt via BankID.

Du når partnerteamet via chatten nedan eller via mail: partner@leasecloud.com

LeaseCloud partnerportal för dig som enkelt vill sälja på leasing

LeaseCloud partnerportal för dig som enkelt vill sälja på leasing

LeaseCloud lanserar en sajt för företag som vill erbjuda leasing som betalalternativ. Det har aldrig varit enklare eller snabbare att skapa ett leasingavtal med digital signering via BankID.

Allt fler småföretag frågar efter leasing som betalalternativ. Det är ett billigt sätt att finansiera utrustning för växande bolag med flera fördelar: snabbt, enkelt och flexibelt. Dessutom blir utrustningen försäkrad med förmånliga villkor som ersätter skadad eller borttappad utrustning med ny.

LeaseCloud lanserar idag en partnerportal som gör det enklare än någonsin att sälja på leasing. En kalkylator tar fram månadspriser baserat på olika avtalslängder. När du skapar avtal görs en automatisk kreditkontroll som godkänner kunden på någon sekund. Kunden får ett avtal via epost som signeras med BankID.

Vid lanseringen kan du skapa avtal i Sverige men senare i höst öppnar möjligheten att även skapa avtal i Danmark, Finland och Norge. Helt nya möjligheter att sälja till alla Nordiska grannländer!

För att använda portalen behöver ni signera ett partneravtal. Partners loggar ni in enkelt med BankID på partner.leasecloud.com.

LeaseCloud tillgängligt i Danmark

LeaseCloud tillgängligt i Danmark

LeaseCloud öppnar verksamhet i Danmark genom helägda dotterbolaget LeaseCloud ApS registrerat i Köpenhamn.

LeaseCloud ApS och Ingram Micro ApS ska tillsammans erbjuda digitala leasingtjänster för IT-återförsäljare på den danska marknaden på plattformen Ingram LEASE Danmark som lanseras inom kort.

Fakta: LeaseCloud ApS med Säte i Köpenhamn. CVR-nummer 39868121. Administrativ Direktör: Martin Björnström. Telefon +45 6 991 8310. Epost hello@leasecloud.dk

Aktuellt från LeaseCloud

LeaseCloud är en molnbaserad tjänst som gör det möjligt för e-handlare att på ett enkelt och smidigt sätt erbjuda sina företagskunder leasing som ett betalningsalternativ direkt i sin e-handelsplattform.
Läs mer om LeaseCloud »

Missa ingenting

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Kategorier