Peter Elmered ny e-commerce developer på LeaseCloud

Peter Elmered ny e-commerce developer på LeaseCloud

LeaseCloud rekryterar utvecklare

Vi välkomnar Peter Elmered till vårt utvecklarteam. Peter har lång erfarenhet av backend utveckling för WooCommerce – en populär e-handelsplattform som vi själva använder i stor utsträckning. Som e-commerce developer kommer Peter ansvara för vidareutveckling av LeaseCloud Checkout för WooCommerce och deltar i vårt interna projekt att vidareutveckla PerMånad till en pan nordisk sida.

För våra partners med WordPress och WooCommerce finns Peter tillgänglig för konsultation och utveckling av DaaS-lösningar (Device as a Service) där LeaseCloud kommit väldigt långt med att integrera hårdvaruförsäljning med tjänster och licenser kopplat till finansiering.

Jesper Holm nytt ansikte på LeaseCloud Operations

Jesper Holm nytt ansikte på LeaseCloud Operations

LeaseCloud utökar Operations teamet med erfaren leasingsäljare

Jesper Holm har redan några års säljerfarenhet av leasing-försäljning med bakgrund från Elgiganten samt Apple återförsäljaren MacRent i Stockholm.  På LeaseCloud förstärker han Operationsteamet som redan idag är aktiva 14 timmar om dagen, sju dagar i veckan via LeaseCloud Helpdesk.

Operations hanterar inkommande leasing-förfrågningar och kundfrågor via telefon, mail och chat men vi ser en tydlig trend att fler än 90% av alla förfrågningar kommer in via chat. ”Vi svarar i snitt på 28 sekunder, dygnet runt, sju dagar i veckan dom senaste 6 månaderna” säger Edvin Andersson på LeaseCloud och fortsätter ”Vi får allt fler förfrågningar från kunder som väljer LeaseCloud tack vare vår höga servicenivå och därför passar Jesper in bra i vårt team med högt tempo”.

Vi hälsar Jesper varmt välkommen och om du vill ta kontakt med honom finns han tillgänglig via helpdesk chat på LeaseCloud.se.

LeaseCloud öppnar kontor i Oslo

LeaseCloud öppnar kontor i Oslo

LeaseCloud öppnar verksamhet i Norge genom helägda dotterbolaget LeaseCloud AS registrerat i Oslo.

LeaseCloud AS och Ingram Micro Mobility AS ska tillsammans erbjuda digitala leasingtjänster för IT-återförsäljare på den norska marknaden på plattformen Ingram LEASE Norge som lanseras inom kort.

Fakta: LeaseCloud AS med Säte i Oslo. Organisationsnummer 921 671 644. Daglig leder: Martin Björnström. Telefon +47 2 1014490. Epost hello@leasecloud.no

LeaseCloud utvecklar DaaS – Device as a Service

Datorer och telefoner till fast månadskostnad inklusive garanti, helpdesk, försäkring och nödvändiga licenser – allt på en faktura med möjlighet att enkelt beställa via Internet med BankID signering. Vi presenterar LeaseCloud DaaS.

LeaseCloud utvecklar en komplett plattform för Daas – Device as a Service – för användning av tillverkare, distributörer och återförsäljare. LeaseCloud DaaS vänder sig främst till företag som använder Windows som operativsystem med Microsoft Azure i bakgrunden och använder Windows Autopilot samt Intune. Som en del av projektet har vi gått med i Microsoft Partner Network.

LeaseCloud digitaliserar alla steg i processen vilket minskar transaktionskostnaden och möjliggör riktigt små DaaS affärer. Kunder kan beställa enstaka datorer som automatiskt ansluter till företagens nätverk första gången lådan öppnas. Alla steg i processen från att hämta Device ID på enheten till anslutning mot AD i Azure till finansiering, helpdesk och garantier går att automatisera och marknadsföra via enkla e-handelsplattformar med BankID signering av nödvändiga avtal.

Den första lanseringen av LeaseCloud DaaS sker senare i höst i samarbete med en ledande datortillverkare.

För mer information kontakta Martin Björnström, VD LeaseCloud AB.

 

Välkommen Mathias och Marius till partnerteamet

Idag har vi två nya säljare i partnerteamet som hjälper företag att komma igång med leasingförsäljning. Mathias Runmalm och Marius Christiansson bildar vårt partnerteam för små och medelstora företag som vill erbjuda leasing som betalmetod. 

Vi erbjuder både leasinglösningar för e-handel genom Magento, WooCommerce och Netset plattformarna liksom traditionell försäljning i butik eller via telefon. Genom vår nya LeaseCloud portal samlas alla avtal överskådligt på ett ställe. Leasingavtalen signeras smidigt via BankID.

Du når partnerteamet via chatten nedan eller via mail: partner@leasecloud.com

LeaseCloud partnerportal för dig som enkelt vill sälja på leasing

LeaseCloud partnerportal för dig som enkelt vill sälja på leasing

LeaseCloud lanserar en sajt för företag som vill erbjuda leasing som betalalternativ. Det har aldrig varit enklare eller snabbare att skapa ett leasingavtal med digital signering via BankID.

Allt fler småföretag frågar efter leasing som betalalternativ. Det är ett billigt sätt att finansiera utrustning för växande bolag med flera fördelar: snabbt, enkelt och flexibelt. Dessutom blir utrustningen försäkrad med förmånliga villkor som ersätter skadad eller borttappad utrustning med ny.

LeaseCloud lanserar idag en partnerportal som gör det enklare än någonsin att sälja på leasing. En kalkylator tar fram månadspriser baserat på olika avtalslängder. När du skapar avtal görs en automatisk kreditkontroll som godkänner kunden på någon sekund. Kunden får ett avtal via epost som signeras med BankID.

Vid lanseringen kan du skapa avtal i Sverige men senare i höst öppnar möjligheten att även skapa avtal i Danmark, Finland och Norge. Helt nya möjligheter att sälja till alla Nordiska grannländer!

För att använda portalen behöver ni signera ett partneravtal. Partners loggar ni in enkelt med BankID på partner.leasecloud.com.

LeaseCloud tillgängligt i Danmark

LeaseCloud tillgängligt i Danmark

LeaseCloud öppnar verksamhet i Danmark genom helägda dotterbolaget LeaseCloud ApS registrerat i Köpenhamn.

LeaseCloud ApS och Ingram Micro ApS ska tillsammans erbjuda digitala leasingtjänster för IT-återförsäljare på den danska marknaden på plattformen Ingram LEASE Danmark som lanseras inom kort.

Fakta: LeaseCloud ApS med Säte i Köpenhamn. CVR-nummer 39868121. Administrativ Direktör: Martin Björnström. Telefon +45 6 991 8310. Epost hello@leasecloud.dk

LeaseCloud öppnar i Finland

LeaseCloud öppnar i Finland

LeaseCloud öppnar verksamhet i Finland genom helägda dotterbolaget LeaseCloud OY registrerat i Helsingfors.

LeaseCloud OY och Ingram Micro OY ska tillsammans erbjuda digitala leasingtjänster för IT-återförsäljare på den finska marknaden på plattformen Ingram LEASE Finland som lanseras i Oktober. På bilden syns Sami Elopuro, landschef för Ingram Finland tillsammans med delar av LeaseCloud teamet som gjorde studiebesök i den finska huvudstaden den 11:e September.

Fakta: LeaseCloud OY med Säte i Helsingfors. FO-nummer 2936090-7. Telefon +358 9 42456200. Epost hello@leasecloud.fi

LeaseCloud genomför nyemission om 3 Mkr

LeaseCloud AB har genomfört en riktad nyemission mot befintliga aktieägare om 3 Mkr. Teckningskursen per ny aktie i nyemissionen uppgår till 1,55 kr vilket motsvarar en värdering av bolaget till 65 Mkr SEK.

Nyemissionen säkrar bolagets finansiering för det kommande året inräknat expansion till tre nya länder under 2018. LeaseCloud AB bildar dotterbolag i Danmark, Norge och Finland för att kunna göra leasingtransaktioner i alla nordiska länder.

LeaseCloud AB rapporterar samtidigt försäljning om 6,3 Mkr för perioden Januari – Juni 2018 vilket är tjugo gånger högre än motsvarande period 2017. ”Vi räknar med att öka omsättningen med minst 700% helåret 2018 jämfört med året innan tack vare god tillväxt i partners och kunder” säger Martin Björnström, VD för LeaseCloud AB.

För ytterligare information, kontakta:

Martin Björnström, VD, LeaseCloud AB
E-post martin.bjornstrom@leasecloud.com

LeaseCloud bakom Ingram Micro LEASE

Ingram Micro erbjuder nu, som första distributör i Sverige, en helt digital leasinglösning som affärsmodell. Leasing är ett smart alternativ vid både små och stora aff­ärer där återförsäljaren tillsammans med Ingram Micro kan skapa nya möjligheter inom sitt hårdvaru-, mjukvaru- eller tjänsteerbjudande.

”Vi har sett att efterfrågan ökat ifrån våra kunder att kunna erbjuda leasing som en finansieringsmöjlighet ut mot sina kunder. Det känns riktigt roligt och spännande att vi nu fått fram en enkel, snabb, smidig och helt digital lösning tillsammans med LeaseCloud, så att vi kan erbjuda våra kunder just det”, säger Robert Andersson, produktansvarig för Ingram Micro LEASE.

Leverantören bakom den tekniska lösningen är företaget LeaseCloud som är ett fintech start-up företag som startades under förra året efter att ha sett utmaningen hos IT-företag att hitta en teknisk lösning för leasing. De är idag 10 anställda, varav hälften är utvecklare.

”Det är så klart väldigt kul att vi får samarbeta med världens största IT-grossist och att vi tillsammans tagit fram en IT-lösning som ligger globalt i framkant”, säger Martin Björnström, VD på LeaseCloud AB.

Ingram Micro Pressrelease: http://www.mynewsdesk.com/se/ingram-micro/pressreleases/ingram-micro-lease-laaser-upp-nya-affaersmoejligheter-2506486

Ingram Micro LEASE: https://leasing.ingrammicro.se/

Aktuellt från LeaseCloud

LeaseCloud är en molnbaserad tjänst som gör det möjlig för e-handlare att på ett enkelt och smidigt sätt erbjuda sina företagskunder leasing som ett betalningsalternativ direkt i sin e-handelsplattform.
Läs mer om LeaseCloud »

Missa ingenting

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Kategorier