Eva-Lotta Berg Ljungström ny Senior Advisor

Eva-Lotta Berg Ljungström är ny Senior Advisor för LeaseCloud och bidrar med insikter och erfarenheter inom affärsutveckling och utveckling av vår partneraffär.

Eva-Lotta är av de mest erfarna och smarta människor vi träffat – senast var hon VD för Qliro och tidigare hade hon globala chefsroller på GE Capital, Cisco Capital och Dell Financial Services.

Vi är väldigt tacksamma över att ha med Eva-Lotta i teamet. Tillsammans hittar vi nya marknader och möjligheter.

Mer om Eva-Lotta på LinkedIn

LeaseCloud utsett till Framtidsbolag i Techarenan Serendipity Challenge 2019

LeaseCloud utsett till Framtidsbolag i Techarenan Serendipity Challenge 2019

Techarenan Serendipity Challenge 2019 har utsett LeaseCloud till ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag 2019!

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker. Finalen hålls under Almedalsdagarna i Visby och där kommer LeaseCloud ställa ut och berätta mer om vår plattform och möjligheter med leasing.  Grundarna Martin Björnström samt Linus Jönsson finns på plats 1-3 Juli på Techarenan mitt i centrala Visby, kom gärna förbi och träffa oss.

Läs mer: http://theserendipitychallenge.se

Patrik Bergner ny CTO för LeaseCloud

Patrik Bergner ny CTO för LeaseCloud

Idag utökar vi ledningsgruppen på LeaseCloud AB med Patrik Bergner som har lång erfarenhet av leasingbranschen och utveckling av betallösningar för webben.

Patrik har tidigare ansvarat för utvecklingen av e-handelsplattformen samt B2B Small Ticket finance gruppen på Wasa Kredit AB som är leasingleverantör till LeaseCloud AB. I hans nya roll tar Patrik produktägaransvaret för LeaseCloud plattformen och vårt utvecklarteam.

Nätverka med Patrik Bergner på LinkedIn

Ny styrelse för LeaseCloud AB

Jonas Bonde tillträder som ny ledamot och blir även ny styrelseordförande för LeaseCloud AB efter Martin Björnström. Jonas investerade i bolaget från start och har stått för långsiktighet, nätverk och visioner från att affärsplanen skrevs. Jonas ersätter Franz Hänel.

Peter Carlsson från Spintop Ventures som nyligen investerade i bolaget tillträder som ny ledamot.

Grundarna Martin Björnström (VD) och Linus Jönsson sitter kvar i styrelsen som tidigare.

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK för att växa Nordiskt

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK för att växa Nordiskt

Från vänster: Peter Carlsson, Spintop Ventures. Martin Björnström, VD LeaseCloud och Linus Jönsson, CFO LeaseCloud.

LeaseCloud AB tar in 16 MSEK i en riktad nyemission till Spintop Ventures och befintliga investerare. Pengarna skall användas till att accelerera utvecklingen av LeaseCloud plattformen och etablera sig Nordiskt. Sedan årsskiftet har bolaget anställt utvecklare, säljare samt rekryterat en vass CTO och har nu 10 anställda.

Bolaget jobbar efter mottot “Wealth is in use, not ownership” som kommer från Aristoteles 350 år före kristus. Genom plattformen kan en miljon småföretagare beställa utrustning enkelt och betala månadsvis – långt billigare än vid företagslån.

“Företagsleasing av datorer och kontorsutrustning är en miljardmarknad som till största delen hanteras helt manuellt idag. I snitt tar det över 30 dagar från förfrågan till slutförd affär hos dom stora leasingbolagen. LeaseCloud digitaliserar processen och minskar transaktionskostnaden till nästan noll.

 

Med hjälp av digital autentisering och signering av avtal samt API anslutningar mot leverantörer och finansbolag räknas processen i sekunder istället för dagar”
säger Martin Björnström, VD för LeaseCloud.

 

“Nu jobbar vi för att finnas som betalalternativ där småföretagare handlar – vi talar om e-handel, IT-återförsäljare, bygghandeln, kontorsvaruhus och hemelektronik-kedjor. Att kunna beställa datorer, telefoner, verktyg, möbler och utrustning till företaget på ett smidigt sätt och till en låg månadskostnad är vårt uppdrag.” fortsätter Martin.

Fakta om leasing

Leasing använder den finansierade produkten som säkerhet vilket ger låg risk och låga räntor (ca 6%) jämfört med företagslån som ibland kan ha räntor på 20-30 procent. Vanliga produkter som finansieras är datorer, telefoner, möbler och kontorsprodukter. Telefoner leasas ofta i två år, datorer i tre år och möbler i fem år.

Fakta om LeaseCloud
LeaseCloud har huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland. Bolaget startade 2017 och har idag tio anställda och heltidskonsulter. Grundare är Martin Björnström (CEO) och Linus Jönsson (CFO). Bolagets avtalsvolym var 17,2 MSEK under 2018.

Fakta om Spintop Ventures

Spintop Ventures, grundat 2009, är en venture capital-firma som investerar i Nordiska techbolag i tidiga stadier. Spintop stöds av ett nätverk av framgångsrika tech-entreprenörer som har investerat i Spintop tillsammans med institutionella investerare.

 

Jesper Holm nytt ansikte på LeaseCloud Operations

Jesper Holm nytt ansikte på LeaseCloud Operations

LeaseCloud utökar Operations teamet med erfaren leasingsäljare

Jesper Holm har redan några års säljerfarenhet av leasing-försäljning med bakgrund från Elgiganten samt Apple återförsäljaren MacRent i Stockholm.  På LeaseCloud förstärker han Operationsteamet som redan idag är aktiva 14 timmar om dagen, sju dagar i veckan via LeaseCloud Helpdesk.

Operations hanterar inkommande leasing-förfrågningar och kundfrågor via telefon, mail och chat men vi ser en tydlig trend att fler än 90% av alla förfrågningar kommer in via chat. ”Vi svarar i snitt på 28 sekunder, dygnet runt, sju dagar i veckan dom senaste 6 månaderna” säger Edvin Andersson på LeaseCloud och fortsätter ”Vi får allt fler förfrågningar från kunder som väljer LeaseCloud tack vare vår höga servicenivå och därför passar Jesper in bra i vårt team med högt tempo”.

Vi hälsar Jesper varmt välkommen och om du vill ta kontakt med honom finns han tillgänglig via helpdesk chat på LeaseCloud.se.

Lenovo ThinkPro – finansiering mot småföretag

LeaseCloud lanserar en ny tjänst i samarbete med Lenovo. Genom ThinkPro kommer vi tillsammans marknadsföra hela Lenovo sortimentet av bärbara datorer och tillbehör till en miljon småföretag.

Lenovo ThinkPro erbjuder småföretag ett enkelt sätt att beställa bra datorer till ett lågt månadspris som passar även dom minsta företagens budget. Enskilda firmor, handelsbolag och små Aktiebolag får för första gången ett enkelt sätt att beställa Lenovo ThinkPad och andra populära produkter via Internet med ett leasingerbjudande.

Genom ett enkelt leasingavtal som tecknas via Internet med BankID är finansieringen klar och utrustningen levereras nästa dag.
Läs mer på https://www.thinkpro.se/

 

LeaseCloud öppnar kontor i Oslo

LeaseCloud öppnar kontor i Oslo

LeaseCloud öppnar verksamhet i Norge genom helägda dotterbolaget LeaseCloud AS registrerat i Oslo.

LeaseCloud AS och Ingram Micro Mobility AS ska tillsammans erbjuda digitala leasingtjänster för IT-återförsäljare på den norska marknaden på plattformen Ingram LEASE Norge som lanseras inom kort.

Fakta: LeaseCloud AS med Säte i Oslo. Organisationsnummer 921 671 644. Daglig leder: Martin Björnström. Telefon +47 2 1014490. Epost hello@leasecloud.no

LeaseCloud utvecklar DaaS – Device as a Service

Datorer och telefoner till fast månadskostnad inklusive garanti, helpdesk, försäkring och nödvändiga licenser – allt på en faktura med möjlighet att enkelt beställa via Internet med BankID signering. Vi presenterar LeaseCloud DaaS.

LeaseCloud utvecklar en komplett plattform för Daas – Device as a Service – för användning av tillverkare, distributörer och återförsäljare. LeaseCloud DaaS vänder sig främst till företag som använder Windows som operativsystem med Microsoft Azure i bakgrunden och använder Windows Autopilot samt Intune. Som en del av projektet har vi gått med i Microsoft Partner Network.

LeaseCloud digitaliserar alla steg i processen vilket minskar transaktionskostnaden och möjliggör riktigt små DaaS affärer. Kunder kan beställa enstaka datorer som automatiskt ansluter till företagens nätverk första gången lådan öppnas. Alla steg i processen från att hämta Device ID på enheten till anslutning mot AD i Azure till finansiering, helpdesk och garantier går att automatisera och marknadsföra via enkla e-handelsplattformar med BankID signering av nödvändiga avtal.

Den första lanseringen av LeaseCloud DaaS sker senare i höst i samarbete med en ledande datortillverkare.

För mer information kontakta Martin Björnström, VD LeaseCloud AB.

 

Aktuellt från LeaseCloud

LeaseCloud är en molnbaserad tjänst som gör det möjligt för e-handlare att på ett enkelt och smidigt sätt erbjuda sina företagskunder leasing som ett betalningsalternativ direkt i sin e-handelsplattform.
Läs mer om LeaseCloud »

Kategorier